четвер, 7 листопада 2013 р.

Подорож у пору плодів і квітів.

27 жовтня в Копичинському  музеї театрального мистецтва відбувся вечір- презентація нової  збірки поезій відомої  української поетеси, головного редактора львівського "Видавництва Старого Лева" Мар'яни Савки "Пора плодів і квітів" ,а також  дебютної книги новел Ірини Савки "Осиний мед дикий".
Вечір зібрав чимале коло зацікавленої публіки,
 так як обидві авторки пов'язані з Копичинцями великим життєвим корінням.   Маря'на  тут народилася і провела шкільні роки,брала участь у літературних студіях,була артисткою театру, а Ірина Ярославівна багато років працювала в музичній школі, керувала дитячими хорами та вокальними ансамблями, зокрема, створила і понад 15 років працювала з народним вокальним жіночим ансамблем "Любисток",котрий так полюбився копичинчанам.




Цей жіночий вокальний колектив, котрим сьогодні керує Марія Тимчишин став прекрасним доповненням до літературної канви вечора.


 


   Літературно- поетичний перфоменс  гармонійно поєднав проникливо- драматичну прозу, що зачіпала найпотаємніші струни душі та вишукано-ліричну,філософську поезію,яка хвилювала і дивувала.

Особливого настрою додавала створена атмосфера у літературно- мистецькій " кав'ярні" музею: осінні квіти і плоди,листя вже засинаючих дерев, смак  яблук та  кориці, а також запах м'яти і чебрецю у теплому чаї.

   Новели  і вірші прозвучали у виконанні авторок  і гостей презентації. Всі присутні отримали незабутньо- приємні  враження, від спілкування з такими рідними і дорогими Мар'яною та Іриною Савками.

Немає коментарів:

Дописати коментар